Vera Zvonareva osvojila veliki turnir v Indian Wellsu!

22.03.2009

INDIAN WELLS - 24-letna ruska teniška igralka Vera Zvonareva je gladko osvojila veliki turnir v Indian Wellsu. Trenutno 6. igralka sveta je v finalu premagala srbsko princesko Ano Ivanovič s 7:6,6:2 v nizih.

Veter je zelo motil obe igralki, saj sta imeli veliko težav z metanjem žogice pri serviranju. Ivanovičeva je bila boljša pri zmagovalnih udarcih, vendar pa je vse to zapravila z velikim številom ne vsiljenih napak.

Vera Zvonareva nadaljuje z odličnimi rezultati letos!


To je Verina 9. zmaga na WTA turnirjih, letošnjo sezono pa je začela zelo dobro saj je že bila v polfinalu Melbourna in ima letos razmerje zmag in porazov 13:2. Dvoboj je v veliki meril krojil tudi veter, a razmere so bile za obe igralki enake.

Tudi za Ano Ivanovič je to lep uspeh po dolgem času in mogoče je to znak, da je prebrodila krizo, ki jo daje že nekaj mesecev.

Ana Ivanovič se je lahko samo še prijela za glavo!

Vera Zvonareva se je pridružila Lidsay Davenport kot edina ženska, ki je osvojila Indian Wells tako med posameznicami kot v parih v istem letu. Davenportovi je to uspelo v letih 1997 in 2000.

Seveda pa bo verjetno že vse drugače na turnirju v Miamiju, ko se bosta teniški karavani pridružili sestri Williams in takrat bomo videli kakšna je prava forma Ane Ivanovič in drugih.


foto : AP
pripravil : Marjan B.
BNP Paribas Open 2009
Indian Wells, ZDA
Marcec 11-22, 2009
Nagradni sklad: $4500000
Podlaga: Trda
Tip: WTA



Finale:
Vera Zvonareva (RUS) Ana Ivanovic (SER) 76 62
 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete